Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aangrijpende verhalen in Peter R Over de Grens

Peter R. de Vries is vrijdag (18 april) na twee jaar terug op televisie met het nieuwe programma ‘Peter R. over de grens’. Voor deze zesdelige serie om 21.25 uur via Ned1 stelt De Vries internationale schendingen van de rechten van het kind aan de kaak, zoals kinderhandel, kinderslavernij en het ritueel offeren van kinderen.

Met een confronterende aanpak – de ‘methode De Vries’ – belicht de misdaadverslaggever de strijd voor kinderrechten middels onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Hiervoor reisde hij af naar zes verschillende landen, wereldwijd.

Verborgen camera
Het onderzoek nam in totaal een jaar in beslag. De Vries maakt ook in deze serie veel gebruik van de verborgen camera en laat ons daarmee de realiteit zien die vaak haaks staat op de ‘officiële’ verhalen.

In de eerste aflevering reist Peter R. af naar Oeganda waar hij geconfronteerd wordt met het ritueel offeren van jonge kinderen. Lichaamsdelen, zoals de tong en de genitaliën, worden afgesneden. Hiermee zou voorspoed en zakelijk succes worden gekocht.

Peter R. over de grens wordt mede mogelijk gemaakt door KidsRights, de stichting die opkomt voor de positie van zeer kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, en hun rechten promoot en ondersteunt.

Peter R. de Vries: “Ik dacht dat ik na 35 jaar misdaadjournalistiek wel alles had meegemaakt, maar tijdens het maken van deze serie stond ik regelmatig met tranen in mijn ogen en met een dichtgeknepen keel van emotie over wat onschuldige kinderen allemaal wordt aangedaan, terwijl de autoriteiten de andere kant op kijken, heel schokkend.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten