Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Maxima geeft startschot Radio 4 Klassiek Geeft

Medianieuws

Koningin Máxima geeft op maandag 12 mei het startschot van 'Radio 4 Klassiek Geeft'. In een speciale locatie-uitzending van Radio 4 vanuit basisschool ‘t Palet in Den Haag overhandigt Koningin Máxima het eerste gedoneerde instrument aan Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot Leerorkest.

Tevens schuift de Koningin aan bij Radio 4 presentator Hans Smit voor een interview over het belang van muziek voor kinderen en spreekt ze hierover met enkele leerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin.

Radio 4 Klassiek Geeft
De publieke klassieke zender roept met Radio 4 Klassiek Geeft luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en vraagt hen deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van veelal bekende Nederlanders die de actie steunen. Op vrijdag 23 mei is de finale van Klassiek Geeft en wordt de eindstand van de actie bekendgemaakt.

Instrumentendepot Leerorkest
Radio 4 Klassiek Geeft werkt samen met het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland.

Finaledag
Op 23 mei, de finaledag van Klassiek Geeft, zendt Radio 4 de hele dag live uit vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Luisteraars worden uitgenodigd ter plekke muziekinstrumenten te doneren. Tevens maakt Radio 4 aan het eind van de dag de eindstand van de hoeveelheid instrumenten, de donaties en opbrengst van de veilingitems bekend. De totale opbrengst van Radio 4 Klassiek Geeft gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest. In 2011 was de eerste editie van Radio 4 Klassiek Geeft en werden 1267 instrumenten ingezameld.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4: “Radio 4 vindt het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om muziek te leren maken en een instrument leren bespelen. Met Klassiek Geeft willen we een substantiële bijdrage leveren want om muziek te kunnen maken zijn instrumenten nodig. De Radio 4 luisteraar heeft tijdens de vorige editie van Klassiek Geeft laten zien ons daarin te steunen en dat geeft alle reden om deze tweede inzamelactie te organiseren.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen