Search
Close this search box.

Pauw & Witteman op Ned1 al ruim twee weken niet meer live

Het programma Pauw & Witteman wordt al twee weken niet meer live uitgezonden. Een woordvoerder van de VARA bevestigt dat naar aanleiding van berichtgeving in diverse media. Het programma is de afgelopen weken tussen 22.00 en 23.00 uur opgenomen en daarna direct uitgezonden.

“Mocht de actualiteit erom vragen dan wordt de uitzending wel gewoon live gedaan”, zegt de woordvoerder tegen de website. Dat is bijvoorbeeld dinsdagavond het geval vanwege de halve finale van het Eurovisie Songfestival. “Maar in principe is na overleg besloten om het programma voortaan op te nemen.”

Nachtbraken
De keuze om de talkshow voortaan op te nemen zou vooral te maken hebben met Paul Witteman. De 67-jarige presentator had bij de aankondiging van het stoppen van het programma aangegeven dat het nachtbraken hem niet in de koude kleren ging zitten.

De omroep heeft ervoor gekozen om niet ‘uitvoerig’ te communiceren over de wijziging. Volgens de woordvoerder was dat ook niet nodig. “Onze gasten weten het en het publiek weet het. Voor de kijkers is het niet interessant om dit naar buiten te brengen.”

Pauw & Witteman stopt na dit seizoen. Jeroen Pauw en Paul Witteman gaan allebei een eigen programma presenteren. De laatste aflevering van de show, die sinds 2006 wordt uitgezonden, is op 23 mei te zien op Nederland 1. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten