Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3.3 Miljoen kijkers zien Ilse en Waylon op Eurovisie Songfestival

Medianieuws

Ruim drie miljoen kijkers hebben dinsdagavond Ilse DeLange en Waylon de finale van het Eurovisie Songfestival zien bereiken. Het duo deed dat als The Common Linnets in de eerste halve finale van het zangfestijn, die live werd uitgezonden. 3,3 miljoen mensen stemden af op de uitzending.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival was het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het achtuurjournaal volgt met ruim een miljoen kijkers minder.

De tweede halve finale wordt donderdag uitgezonden. De eindstrijd van het Eurovisie Songfestival vindt zaterdag plaats. [Novum/Radio.NL]

Finale
The Common Linnets treden zaterdag 10 mei aan in de finale van het Eurovisie Songfestival, tijdens de 59ste editie van het liedjesfestijn, live vanuit de B&W Hallerne. Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

In deze finale strijden 26 landen. Vanuit de twee halve finales gaan elk tien landen door naar de finale. Daarnaast zijn er zes landen met een vaste startplaats: Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en uiteraard Denemarken, het land dat vorig jaar het Eurovisie Songfestival won met 'Only Teardrops' van Emmelie de Forest. Tim Douwsma geeft zaterdag namens Nederland de punten door.

Gerelateerde Artikelen