Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monaco maakt zich op voor digitale etherradio

DAB

Ook in Monaco zijn nu radiostations digitaal uit de ether te halen. Sinds kort zenden acht radiostations uit in DAB+ in het Vorstendom aan de Middellandse Zee. Vooralsnog gaat het om testuitzendingen. In de loop van deze maand starten de reguliere uitzendingen.

De DAB+ uitzendingen vanuit Monaco zijn niet alleen in het dwergstaatje zelf te ontvangen, maar ook in het aangrenzende Franse gebied. Omdat er meer buitenlanders wonen in Monaco dan Monegasken, zenden ook de radiostations in verschillende talen uit.

Via DAB+ zijn dan ook de Franstalige zenders Radio Monaco, RMC Info en Radio Ethic te ontvangen. Voor de Italiaanstaligen zijn er Radio 105, Radio Monte Carlo 1 en Radio MC2. De Russische toeristen kunnen afstemmen op Chik Radio, terwijl Riviera Radio in het Engels uitzendt.

Op dit moment gaat het nog om testuitzendingen van digitale etherradio. Op 25 mei starten de reguliere uitzendingen. Monaco troeft hiermee buurland Frankrijk af, waar digitale etherradio pas op 20 juni start. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen