Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL 7 op zoek naar het beste Nederlands elftal aller tijden

Medianieuws

Binnenkort staat heel Nederland weer op z’n kop als ons Oranje in Brazilië de strijd aangaat om het Wereldkampioenschap Voetbal. In het nieuwe RTL 7-programma ‘Het Beste Nederlands Elftal Aller Tijden’, vanaf vrijdag 23 mei, krijgen die 17 miljoen ‘bondscoaches’ die ons land telt de kans om hun stem te laten horen.

Presentator Frank Evenblij, die speciaal voor dit driedelige programma tussen 20.30 en 22.00 uur een uitstapje maakt naar RTL 7, leidt in drie afleveringen deze zoektocht naar het beste Oranjeteam ooit.

In elke aflevering staat een aantal posities centraal om uiteindelijk tot tien veldspelers, een keeper en een bondscoach te komen. Aan tafel in de studio bespreekt Frank Evenblij met Johan Derksen, Theo Reitsma (jarenlang de nummer 1 voetbalcommentator van Studio Sport en commentator tijdens het EK 1988) en Matty Verkammen (journalist en schrijver en een autoriteit op het gebied van het Nederlands elftal) de kandidaten voor de verschillende posities. Via RTL kan iedereen stemmen en zijn stem laten horen.

In ‘Het Beste Nederlands Elftal Aller Tijden’ stemt niet alleen de kijker thuis op zijn favoriete Nederlandse interlandspelers. Ook kenners uit de sport zoals Wim Kieft, Michel van Egmond, Aad de Mos en Leo Driessen geven hun mening. Aan het einde van elke aflevering worden de spelers die zijn gekozen toegevoegd aan het ideale Oranjeteam totdat het twaalftal compleet is. De desbetreffende spelers worden (voor zover mogelijk) onderscheiden voor hun plek in het beste Nederlands elftal aller tijden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen