Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Max zendt openhartoperatie live uit op tv

Medianieuws

Omroep MAX brengt op 24 november live op Nederland 1 om 21.25 uur een openhartoperatie op televisie vanuit het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Het doel van deze bijzondere tv-uitzending is uitleg geven over de risico's van hart- en vaatziekten en wat mensen kunnen doen om ze te voorkomen. Het is voorde kijkers tevens een kans om een openhartoperatie live mee te maken.

Presentator Charles Groenhuijsen geeft samen met het medisch team gedurende anderhalf uur uitleg over de operatie en informatie over het voorkomen van hartklachten.

In Nederland horen jaarlijks zo'n 18.000 mensen dat ze een openhartoperatie moeten ondergaan. Presentator Charles Groenhuijsen: ”We willen de angst rond hartoperaties wegnemen en hartproblemen bij mensen bespreekbaar maken. Een operatie aan je hart klinkt voor veel mensen als het ergste wat je kan overkomen, en het is ook een zware ingreep. Deze operatie wordt door de hartchirurgen van het St. Antonius Ziekenhuis ongeveer tweeduizend keer per jaar uitgevoerd. Door hun ruime ervaring met en brede expertise van deze ingreep, is het risico van deze operatie tot het absolute minimum teruggebracht. Dit willen wij in beeld brengen en zo hopelijk iets van de angst voor deze ingreep wegnemen.”

MAX wil met Operatie Live de gevolgen laten zien van de aanstormende grijze golf in Nederland, “Voor de bypasses die eraan zitten te komen, zou de capaciteit in de Nederlandse ziekenhuizen moeten worden uitgebreid. Wij vinden het tijd voor een eyeopener”, aldus MAX-directeur Jan Slagter. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen