Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Australische radiostations geven honderden DAB+radio’s weg

DAB

De Australische radiowereld is een nieuwe campagne gestart ter promotie van DAB+. De komende twee weken geven de commerciële radiostations in Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth honderden DAB+radio’s weg met elk een waarde van 175 euro.

Australische radiostations geven honderden DAB+radio’s weg In 2009 zijn de commerciële radiostations, de publieke omroep ABC en de multiculturele omroep SBS in Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide officieel gestart met uitzenden in DAB+.

Doordat het grootste deel van de bevolking in en om de grote steden woont, kan nu ruim 55% van de inwoners van Australië DAB+ ontvangen.

Het eerste jaar keek de luisteraar de kat uit de boom en werden er nauwelijks DAB+ontvangers verkocht. De afgelopen jaren is de verkoop echter flink op gang gekomen. Inmiddels zijn er al bijna 1,6 miljoen DAB+ontvangers verkocht in Australië.

Eerder gingen de radiostations al de straat op om Digital Radio Plus, zoals DAB+ ook in Australië genoemd wordt, te promoten. Nu is besloten om honderden DAB+ontvangers weg te gaan geven.

De komende twee weken maken luisteraars van de commerciële radiostations in de vijf grote steden elke dag kans op een DAB+radio ter waarde van 175 euro. De ontvanger is uitgevoerd met een kleurendisplay, zodat luisteraars ook plaatjes en aanvullende info van de radiostations kunnen zien.

Luisteraars die een DAB+ontvanger gewonnen hebben maken nog eens kans op een waardebon van bij 700 euro van een populair warenhuis. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen is een foto van henzelf met de gewonnen radio op Facebook, Twitter of Instagram te plaatsen met #digitalradioselfie

Het aantal radiostations dat uitzendt via DAB+ neemt nog steeds toe in Australië, al verschilt dit aantal per stad. Zo zijn er in Melbourne 54 stations te ontvangen, in Sydney 47 stations en in Brisbane 48 zijn. Naast de reguliere stations die al via FM en AM te ontvangen zijn, zijn er in elke stad diverse digitale themakanalen te ontvangen. Dit zijn onder meer Radar Radio, Buddha, Koffee, Novanation, Chemist Warehouse Remix, Stardust, The Buckle en Loveland. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen