Search
Close this search box.

Business Nieuws Radio blij met besluit Kamer

Business Nieuws Radio is blij met de steun die het station uit de Tweede Kamer heeft gekregen. Tijdens het frequentiedebat afgelopen donderdag heeft de Tweede Kamer besloten dat het Kabinetsbesluit wordt goedgekeurd, met de kanttekening dat BNR wel meer ruimte moest krijgen dan dat het station volgens de oorspronkelijke plannen zou krijgen.

“Het was hartverwarmend om te horen dat de fractiewoordvoerders van de vier grote partijen zich hard maken voor deze nieuwszender. Ik beschouw dit als een compliment aan de inmiddels 60 werknemers van ons bedrijf. Wij hebben in drie en een half jaar tijd een station neergezet dat kennelijk zoveel sympathie heeft verworven dat het met een adequate dekking gezien kan worden als een volwaardige concurrent van Radio 1”, aldus Michiel Bicker Caarten, directeur van het station.

Bicker Caarten gaat er tevens van uit dat het geven van extra ruimte aan BNR niet ten koste hoeft te gaan van nieuwkomers: “Gezien de ervaring die de afgelopen jaren is opgebouwd met het samenstellen van frequentie-pakketten ga ik ervan uit dat het niet moeilijk zal zijn de komende weken een oplossing te vinden die BusinessNieuws een echte kans geeft. Zonder dat dit ten koste gaat van de kansen van andere partijen, bestaande of nieuwkomers”. [MvD]