Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bavaria zet Shazam in voor radiocommercial op Sky Radio

Medianieuws

Sky Radio en Shazam starten een unieke samenwerking. Het radiostation en de bekende mobiele muziekherkenning app introduceren samen met Bavaria de eerste interactieve radiocommercial.

Op aangegeven tijdstippen hoort de luisteraar de radiocommercial van Bavaria 0.0% Radler, waarna luisteraars door het gebruik van Shazam kans maken op een gratis vakantie naar het Bavaria Radler Easy Island.

Attentiewaarde radiocommercials
Het is de eerste keer in Nederland dat een radiozender op deze manier met Shazam samenwerkt. Met de innovatie verhoogt Sky Radio de attentiewaarde van radiocommercials. De actie van Shazam en Bavaria is te horen van maandag 28 juli tot en met zondag 3 augustus bij Sky Radio.

Dennis Landman, Sales Director Sky Radio Group: ‘Begin dit jaar raakte ik in gesprek met Ruud de Langen van mediabureau Mindshare, om op basis van de muziekherkenning van Shazam bij Sky een promotie te ontwikkelen. We laten met deze actie zien dat Sky Radio en Bavaria op het gebied van audio blijven innoveren.

Het actiemechanisme is simpel: zodra de reclame van Bavaria 0.0 % Radler bij Sky voorbij komt herkent Shazam deze en stuurt luisteraars direct door naar de actiepagina van Bavaria. De uitzendtijden van de spots worden op Skyradio.nl en on air aangekondigd. Nooit eerder werd actief luisteren naar radiocommercials op deze manier aangemoedigd’. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen