Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: IFA Radio landelijk via DAB+

DAB

IFA Radio, een tijdelijk radiostation dat tijdens de Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn, in de lucht is, is dit jaar landelijk via DAB+ te ontvangen. Van 5 tot en met 10 september is het station een aantal uren per dag te ontvangen via de landelijke multiplex op kanaal 5C. IFA Radio gaat uitzenden op de plek van “Dokumente & Debatten“.

Duitsland: IFA Radio landelijk via DAB+ Elk jaar wordt in Berlijn de IFA georganiseerd. Dit is de grootste beurs op het gebied van uitzenden en consumenten elektronica. De IFA is voor zowel consumenten als mensen uit de “uitzendwereld” bestemd. Tijdens de beurs worden alle nieuwe snufjes op het gebied van televisie, audio, video, digitale technologie en telecommunicatie getoond.

Vorig jaar had de IFA voor het eerst een eigen radiostation waarop alle laatste nieuwtjes van de IFA te volgen waren. Het station was een gezamenlijk initiatief van de publieke omroepen en zond uit vanuit een glazen studio vanaf de beurs en was te beluisteren via internet en in de regio Berlijn via DAB+.

Ook dit jaar gaat IFA Radio weer uitzenden. Nieuw is dat de zender dit jaar landelijk via DAB+ gaat uitzenden via kanaal 5C. Enkele uren per dag IFA Radio te ontvangen op de plek van “Dokumente & Debatten“.

Dit station zendt normaal gesproken overdag voornamelijk herhalingen uit van programma’s van Deutschlandfunk en Deutschlandradio Kultur. In de regio Berlijn is IFA Radio de hele dag te ontvangen op kanaal 7B. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen