Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: WDR 3 eindelijk beschikbaar via DAB+

DAB

De West-Duitse publieke omroep WDR heeft zijn aanbod via DAB+ eindelijk gecompleteerd. Sinds maandag is ook de klassieke en culturele zender WDR 3 via digitale etherradio te ontvangen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Duitsland: WDR 3 eindelijk beschikbaar via DAB+ De WDR was tot voor kort de enige Duitse regionale publieke omroep die niet zijn volledige radioaanbod via DAB+ uitzond.

Dit kwam mede doordat de omroep geen eigen multiplex heeft, maar deze moet delen met enkele commerciële stations.

In november 2013 werd de schlagerzender WDR 4 al toegevoegd aan de regionale multiplex “Radio fuer NRW” op kanaal 11D. De omroep wist capaciteit vrij te maken door WDR 2 en de verkeerszender WDR VERA om te zetten van DAB (MP2) naar het efficiëntere DAB+.

Doordat enkele commerciële zenders alsnog af hebben gezien om uit te gaan zenden via DAB+, heeft de WDR nu meer capaciteit ter beschikking gekregen. Deze wordt nu ingezet voor WDR 3.

Naast geluid biedt WDR 3 via DAB+ ook aanvullende informatie in beeldvorm waaronder weer en verkeer, programma-informatie en welke muziek er gedraaid wordt.

Overigens is de multiplex “Radio fuer NRW” ook in delen van Overijssel (zuidoost), Gelderland (Achterhoek en Arnhem/Nijmegen) en Limburg goed te ontvangen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen