Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers: Radio 10 net zo groot als Radio Veronica

Radio 10 is nog geen jaar terug op FM en is nu al net zo groot als Radio Veronica. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juni-juli 2014. Het marktaandeel van beide stations kwam in deze periode uit op 4,2%. Vorig jaar had Radio Veronica nog een marktaandeel van 5,6% en Radio 10 een marktaandeel van 2,7%.

Om het tij te keren is Radio Veronica een nieuwe reclamecampagne gestart onder het mom ‘niet stil te krijgen’. Tevens is Jeroen van Inkel aangetrokken, die sinds maandag weer te horen is op het radiostation. Nieuwkomer Radio 10 zit echter ook niet stil en laat met veel TV spotjes en buitenreclame flink van zich horen. Ook houdt de zender op dit moment een grote stations actie ‘De Lach van 10’ waarmee inmiddels al meer dan 9.000 euro te winnen is.

Algemeen Directeur Carlo de Boer van Radio 10 gaf vorig jaar al aan dat volgens hem Radio 10 door zou groeien tot een van de grotere radiostations van Nederland. Op dit moment is Radio 538 het grootste radiostation van Nederland met een marktaandeel van 11,7%, gevolgd door 3FM met 10,3%, Sky Radio met 9,5% en Q-music met 9,2%. [Radiowereld.NL]