Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CBS FM verstevigt koppositie in NYC

Medianieuws

De classic hits zender (W)CBS FM 101.1 heeft zijn koppositie in New York City verstevigd. Het is voor het eerst in 20 jaar tijd dat CBS FM langer dan een maand op de eerste plaats staat bij de luistercijfers en tevens voor het eerst in jaren dat de popzender 106.7 Lite FM (WLTW) langer dan een maand niet op de eerste plaats staat. In Los Angeles blijft de popzender 104.3 My FM (KBIG) marktleider.

CBS FM verstevigt koppositie in NYC Vorige meting wist CBS FM al optimaal te profiteren van de daling van Lite FM door de koppositie in te nemen. Nu heeft de classic hitszender laten zien dat het wel degelijk de nummer 1 positie verdient. Het marktaandeel steeg volgens de augustuscijfers van Nielsen Audio met een half procentpunt naar 6,9%. Het marktaandeel van Lite daalde daarentegen licht naar 6,1%.

2x Goud op een rij voor CBS FM
Het is voor het eerst in meer dan 20 jaar tijd dat CBS FM langer dan een maand aan kop gaat. Tevens is het voor het eerst in jaren dat Lite FM langer dan een maand niet op de hoogste trede staat. De afgelopen jaren is de popzender zijn marktleiderschap meerdere keren kwijt geweest, maar dat was telkens maar voor een maand.

Kijkend naar de cijfers per dagdeel, dan doet ook hier CBS FM goede zaken. Zowel Dan Taylor (mid-days), “Broadway” Bill Lee (middag) als Joe Causi (avond) gaan aan kop.

Alleen in de ochtend met Scott Shannon moet CBS FM nog genoegen nemen met een tweede plaats, al is het verschil met de nummer 1, zusterstation WCBS Newsradio 880, erg klein. In de eerste week van augustus stonden CBS FM en WCBS 880 zelfs op een gedeelde eerste plaats in de ochtend. Voor Shannon was het al weer 26 jaar geleden dat hij het populairst in de ochtend was. Destijds presenteerde hij de ochtendshow op Z100 (WHTZ).

Overigens moet Z100 in de “overall” cijfers dit keer genoegen nemen met een vijfde plaats. De hitzender daalde met een half procentpunt naar 5,0%. De urbanzender WBLS 107.5 blijft derde met 5,5%, gevolgd door het Spaanstalige La Mega 97.9 (WSKQ) met 5,2%.

Bij de doelgroep 25 tot 54 jaar is CBS FM nu marktleider. Vorige meting stond de zender nog op de derde plaats. Door de daling van Z100 is La Mega nu marktleider bij de doelgroepen 18 tot 34 jaar en 18 tot 49 jaar.

Los Angeles
In Los Angeles boekte vrijwel de complete top 10 winst. My FM steeg met 0,3%-punt en blijft met 5,3% marktaandeel het populairst. 102.7 KIIS FM herstelde van een slechte juli maand. De hitzender steeg 0,4%-punt en staat nu tweede met 5,0% marktaandeel. Ook K-Earth 101 (KRTH) boekte bescheiden winst en noteert nu 4,9%. Desondanks daalde de classic hits zender een positie.

KOST 103.5 steeg naar 4,4% marktaandeel. Hierdoor staat de softpopzender nu op de vijfde plaats. De enige zender in de top 10 die marktaandeel verloor was Power 106 (KPWR). Met 4,3% staat de hip-hopzender nu op de vijfde plaats. Power blijft nipt 97.1 Amp Radio (KAMP) voor. De hitzender kwam 0,1%-punt tekort voor de top 5.

My FM is wederom populairst bij de doelgroepen 18 tot 49 jaar en 25 tot 49 jaar. Power gaat aan voor de zevende maand op een rij aan kop bij jongeren tussen 18 en 34 jaar.

In de ochtend gaat het Spaanstalige K-Love 107.5 (KLVE) met Omar Velasco en Argelia Atilano aan kop. Gary Bryan op K-Earth 101 is tweede, gevolgd door Bill Handel op de talkzender KFI AM640. Ryan Seacrest van KIIS is deze maand buiten de top 5 gevallen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen