Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kindermissverkiezing in reportageprogramma 5 Extreem op RTL5

Medianieuws

Het nu al veelbesproken nieuwe reportageprogramma ‘5 Extreem’ gaat zondag 14 september van start bij RTL 5. In deze eerste aflevering staat de omstreden Amerikaanse kindermissverkiezing centraal waarin nepwimpers en haarstukjes verplicht zijn voor de kleine kinderen.

Binnenkort is het voor Nederlandse kinderen ook mogelijk om in eigen land deel te nemen aan een professionele kindermissverkiezing. Althans, als het aan de Amerikaan Michael Booth ligt. De uit de tv-serie ‘Toddlers & Tiara’s’ bekende toernooidirecteur onderzoekt momenteel de Nederlandse markt om in 2015 een landelijk toernooi te kunnen organiseren. Dat zegt hij in aanstaande zondag in ‘5 Extreem’.

Ewout Genemans volgt in de aflevering twee Nederlandse gezinnen die hun zeer dochters hebben opgegeven voor de grootste kindermissverkiezing van Amerika in Daytona Beach, Florida. De ouders van Diamilla (4 jaar) steken hun laatste spaargeld in de deelname van hun dochter.

Ook de zevenjarige Itaayhi (7 jaar) doet mee aan de verkiezing en niet zonder succes. Als eerste Nederlander wint zij de Amerikaanse kindermissverkiezing. Volgende week reist Itaayi naar Amerika af voor weer een andere missverkiezing en modellenopdracht naar aanleiding van haar winst in Amerika. De kinderen worden als ware barbiepoppen opgetuigd, en krijgen met behulp van haarstukken, neptanden en spraytan het uiterlijk van een volwassene aangemeten.

De eerste uitzending van ‘5 Extreem’ is zondag (14 september) om 21.30 uur te zien, daarna wekelijks op hetzelfde tijdstip. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen