Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 4 Prijs voor Prinses Christina Concours

Medianieuws

Het Prinses Christina Concours krijgt de Radio 4 Prijs. Dit maakte de publieke klassieke zender woensdag bekend in het radioprogramma De Ochtend van 4. Radio 4 beloont het concours voor het streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren.

Radio 4 Prijs voor Prinses Christina Concours Zondag 8 maart 2015 reikt NPO Radio 4 de prijs pas uit tijdens een concert in TivoliVredenburg in Utrecht. De klassieke zender reikt de Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek aan een breder publiek presenteert.

Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, Jan Willem de Vriend en Tania Kross ontvingen eerder de Radio 4 Prijs.

NPO Radio 4 zendermanager Marwil Straat licht de jurykeuze toe: “Het concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek op een open, laagdrempelige en sympathieke wijze en zorgt er zo voor dat klassieke muziek ook nieuwe generaties bereikt en raakt. Het concours vindt een mooie balans tussen zorgvuldige talentontwikkeling en het enthousiast maken van kinderen en jongeren voor klassieke muziek. Ze doen dit al meer dan veertig jaar en dit maakt het instituut tot een bijzonder en waardevol onderdeel van het Nederlandse muziekleven.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen