Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voetbalwedstrijd meest getwitterde programma in september

Medianieuws

In de maand september zijn 554.977 TV-gerelateerde tweets verstuurd. De voetbalwedstrijd tussen Ajax en Paris Saint-Germain op 17 september was het meest getwitterde programma met 24.621 tweets. Dit blijkt uit de SPOT Social TV Ratings, een overzicht van TV programma’s die de meeste tweets realiseren.

Breed Twitter publiek voor Expeditie Robinson
De bekendmaking op 4 september van de nieuwe Expeditie Robinson kandidaten en de tweede aflevering een week later resulteert in twee noteringen in de Tweeps Top 10.

Dit is de lijst met programma’s waarover de meeste twitteraars berichten plaatsen. In de totale lijst van absoluut aantal tweets per programma komt Expeditie Robinson op de 14e plaats terug. Dit betekent dat het expeditie programma een breed twitterpubliek geniet.

Programma’s met de de meeste twitteraars staan in veel gevallen ook bij de tien programma’s met de meeste tweets. Maar liefst 12.219 Twitteraars hebben getwitterd rond het meest getwitterde TV programma de Champions League wedstrijd tussen Ajax en Paris Saint Germain.

Entertainment en RTL Late Night scoren bij RTL 4 
In september worden 120.355 tweets geplaatst over programma’s uitgezonden op RTL 4. Hiermee is RTL 4 de leidende zender in totaal aantal tweets. De uitzending van RTL Late Night op 19 september resulteert in 7.129 tweets en ook The Voice of Holland scoort met ruim zesduizend tweets een hoge score. Over Holland’s Got Talent worden ruim vierduizend tweets geplaatst. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen