Kies je favoriete radiostation

Dossiers

‘CNN Ones to Watch’ met Armin van Buuren

Medianieuws

CNN International’s nieuwe programma, ‘Ones to Watch’ zet aankomende creatieve talenten in de spotlights. De grote namen van de toekomst in kunst en cultuur. Deze aflevering van 'Ones to Watch' staat geheel in het teken van Electronic Dance Music (EDM), ‘s werelds snelst groeiende muziekgenre met een waarde van meer dan 6 miljard dollar per jaar.

De Nederlandse DJ Armin van Buuren, al 5 keer verkozen tot #1 DJ van de wereld, is in deze aflevering van ‘Ones to Watch’ de ‘meester’ die twee artiesten kiest waarvan hij gelooft dat ze de potentie hebben om wereldsterren te worden in de dansmuziek.

Van Buuren weet dat populariteit een vluchtig iets is in de muziekwereld. Het is moeilijk om door te breken en nog moeilijker om aan de top te blijven. Maar als we naar de toekomst kijken: volgens Armin van Buuren zijn Moldavië en Argentinië dé plekken waar de ‘CNN Ones to Watch’ te vinden zijn.

De reis begint in Argentinë, Buenos Aires, waar twee jonge mannen, Augustin en Matias, in sneltreinvaart een reputatie vestigen als veelbelovende DJ’s. Zij trokken Van Buuren’s aandacht als het duo Heatbeat, dat zij vormden nadat ze elkaars muziektracks hadden gehoord op een muziekwebsite. De Nederlandse DJ ontdekte hun creativiteit en unieke sound, waarmee de Heatbeat track zich volgens hem onderscheidt van miljoenen anderen.

‘CNN Ones to Watch’ volgt Heatbeat wanneer zij de laatste hand leggen aan hun debuutalbum in de studio. Daarna zullen zijn hun nieuwe muziekcreaties laten horen aan hun fans in Buenos Aires. 12.000 kilometer verderop is Van Buuren’s andere keuze te vinden in een van de kleinste landen van Oost-Europa, Moldavië. Armin van Buuren is ervan overtuigd dat het land een talent herbergt dat snel furore zal  maken als nieuwe ster in de dansmuziek – DJ Andrew Rayel.

‘CNN Ones to Watch’ wordt uitgezonden op vrijdag 7 november om 11.30 uur, 17.30 uur en zaterdag 8 november om 15.30 uur en 21.30 uur, maandag 10 november 10.30 uur en op dinsdag 11 november om 11.30 uur en 18.30 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen