Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Absolute Classic Rock breidt uit naar het noorden

DAB

Het digitale radiostation Absolute Classic Rock is nu ook buiten Londen via Digital Audio Broadcasting (DAB) te ontvangen. Sinds afgelopen vrijdag vervangt het zusje van de pop-rockzender Absolute Radio het oldiesnetwerk Gold in het noorden van Engeland. Hiermee heeft Absolute Classic Rock er in één keer 10 miljoen potentiële luisteraars bij.

VK: Absolute Classic Rock breidt uit naar het noorden Absolute Classic Rock is toegevoegd aan de lokale multiplexen van mediaconcern Bauer in plaatsen en steden als Newcastle, Sunderland, Middlesborough, Leeds, Hull, York, Doncaster, Bradford, Sheffield, Preston, Blackpool, Lancaster, en Liverpool. Het station vervangt hier Gold. Waarom het oldiesnetwerk gestopt is met uitzenden in deze regio’s is onduidelijk. Mogelijk heeft eigenaar Global Radio besloten om Gold niet meer door te geven in gebieden waar het geen middengolffrequentie heeft. Daarnaast is Bauer in de ze regio’s al actief met het oldiesnetwerk Magic, dat hier wel via de middengolf te ontvangen is.

Programmering
Naast de uitbreiding naar het noorden heeft Absolute Radio ook weer gesleuteld aan de invulling van de classic rockzender. Absolute Classic Rock blijft “Home of the Great British Guarantee” en draait de beste classic rockhits van artiesten uit zowel Engeland als de rest van de wereld. Op de playlist staan onder meer Led Zeppelin, The Who, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney, ACDC, Slash en Elton John.

Wel is de programmering van het station gewijzigd. Absolute Classic Rock blijft iedere werkdag de ochtendshow van Christian O’Connell uitzenden, gevolgd door Leona Graham om 10 uur. Maar zij moet echter een uurtje inleveren, want tussen 13 en 14 uur is non-stop classic rock te horen. Martyn Lee kruipt voortaan tussen 14 en 16 uur achter de microfoon, terwijl Russ Williams de uren tussen 17 en 20 uur vult.

Nieuw is dat Ronnie Wood voortaan elke dag te horen is. De gitarist van de Rolling Stones is sinds april elke vrijdagavond op Absolute Classic Rock te horen. Sinds deze week is hij echter ook elke maandag tot en met donderdag tussen 16 en 17 uur te horen. Daarnaast zendt Absolute Classic Rock elke maandagavond om 22 uur een muziekspecial uit.

Absolute Radio 00s
Afgelopen vrijdag is Absolute Radio ook van start gegaan met een digitaal radiostation met de beste hits van de afgelopen 10 jaar: Absolute Radio 00s. Het station is via DAB in Londen te ontvangen en draait bekende pop-rock acts als Coldplay, the Killers, Muse en Kings of Leon. Daarnaast zijn ook de hits van onder meer Outkast, Black Eyed Peas en Eminem te horen op de zender. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen