Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kennis testen in de Nationale Wetenschapsquiz met de Vpro

Medianieuws

De Vpro zendt tijdens de feestdagen twee keer een wetenschapsquiz uit. Op zondag 28 december is de eerste om 22.35 uur. Tijdens de quiz kunnen kijkers zelf ook meedoen. Daarnaast komt de Vpro ook speciaal voor kinderen met de 'Nationale Wetenschapsquiz Junior' op 26 december om 17.00 uur. Rob van Hattem presenteert dit jaar beide avonden.

'Nationale Wetenschapsquiz'
Drie wetenschappers strijden in de Nationale Wetenschapsquiz (voor grote mensen) tegen drie duurzame ondernemers. In de quiz worden kennis en creativiteit getest in de verschillende categorieën: brein, design, het universum en voedsel. Wetenschapper Rob van Hattem en Lottie Hellingman presenteren de avond. Van Hattum zal de proefjes uitvoeren.

'Nationale Wetenschapsquiz Junior'
Presentator Rob van Hattem wordt in de junior-aflevering (voor kinderen) bijgestaan door bioloog Freek Vonk. Zes kinderen strijden in de studio om de titel van 'Knapse kop'.

De 'Nationale Wetenschapsquiz Junior' is vrijdag (26 december) te zien om 17.00 uur via NPO 3. En de herhaling is zondag 28 december om 11.45 uur. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen