Zoek
Sluit dit zoekvak.

Madonna onder vuur om Instagramfoto’s

Madonna lijkt begonnen met een publiciteitsoffensief voor haar album. Ze zorgde voor controverse met foto’s van Martin Luther King, Bob Marley en Nelson Mandela

Madonna lijkt het nieuwe jaar te willen beginnen met een publiciteitsoffensief voor haar aankomende album. Vrijdag zorgde ze voor nogal wat controverse door op Instagram bondagefoto’s van Martin Luther King, Bob Marley en Nelson Mandela te plaatsen.

Op de foto’s waren de gezichten van de drie mannen te zien, met een soort zwarte kunststof banden eroverheen. Bij de foto’s schreef de Queen of Pop dat die drie een ‘rebel heart’ hebben, daarbij verwijzend naar haar aankomende album.

De stunt van de zangeres heeft onmiddellijk een lawine aan commentaar opgeleverd. Sommige fans zijn enthousiast, maar het merendeel vindt het gebruik van de beeltenis van de drie iconen van de zwarte emancipatiestrijd respectloos. “Dit is ongelofelijk stom en goedkoop”, reageert iemand op de bondagefoto van King. “Gebruik geen echte helden om een van je floppende platen te verkopen”, vindt een ander.

Madonna zelf lijkt het principe te hanteren dat alle publiciteit goede publiciteit is. Nadat half december een serie demo-opnamen voor haar nieuwe plaat via internet lekte, maakte ze zelf enkele dagen voor kerst de titel Rebel Heart en de hoes van het album bekend. De cd verschijnt op 10 maart.

[NOVUM]