Search
Close this search box.

‘Expeditie Poolcirkel leidt tot uitputting’

Miek van Geenhuizen kreeg pas drie weken voor vertrek de vraag of ze mee wilde doen aan Expeditie Poolcirkel. “Ik zei in eerste instantie volmondig ja.”

Voormalig hockeykampioen Miek van Geenhuizen kreeg pas drie weken voor vertrek de vraag of ze mee wilde doen aan Expeditie Poolcirkel. “Ik zei in eerste instantie volmondig ja, want het leek me meteen een gave uitdaging en leuk om de grenzen op te zoeken met zeven andere topsporters. Later dacht ik: shit, waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Ik bedacht me hoe enorm zwaar het zou worden. Maar ik heb doorgezet, omdat het me een unieke ervaring leek”, vertelt de olympisch hockeykampioen.

“Ik ben wel krachttraining gaan doen en gaan rennen. Ik had al een paar maanden niets aan mijn conditie gedaan en de laatste jaren op een lager niveau gehockeyd, dus mijn conditie was niet goed. Ik heb geprobeerd mijn conditie in die paar weken nog op basisniveau te krijgen. Ik wist gewoon dat het zwaar ging worden.”

Miek deed nooit eerder aan realityprogramma’s mee. Dat er alleen topsporters aan deze editie van Expeditie Poolcirkel meedoen, spreekt haar wel aan. “Hoewel ik onervaren ben, draagt het denk ik bij aan de open, wat sportievere sfeer. Sporters willen winnen, er is rivaliteit. In de tent konden we ervaringen uitwisselen. We waren sportief naar elkaar, feliciteerden elkaar als iemand goed had gepresteerd. De groepsspirit was goed, we hadden echt lol met elkaar. En we hebben enorm gelachen, Glenn Helder en John de Wolf hadden veelal het hoogste woord.”

Haar strategie? “Ik wist dat ik mezelf tegen zou komen met outdoor-sporten. Gewoon gaan en doorgaan en kijken wat op je afkomt. Meer dan je best doen, kan niet.”

Hoewel ze niet teveel wil verklappen over het komende seizoen, laat ze wel los dat ze merkte dat de sporters met uithoudingsvermogen een streepje voor hadden. Zo blijkt atleet Bram Som conditioneel hartstikke sterk in de eerste aflevering en gaat ook voormalig schaatser Hein Vergeer door grenzen heen.

Met een aantal kandidaten heeft Van Geenhuizen nog wel contact. “Ik hoop dat we met elkaar nog een aflevering gaan kijken.”

De IJsland-editie van Expeditie Poolcirkel, die vanaf maandagavond te zien is op RTL5, wordt zwaarder dan voorgaande jaren. “Ik zie mezelf helemaal uitgeput terug, misschien niet op de meest flatteuze manier. We moesten grenzen verleggen.”

[NOVUM]