Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus, Ilse & Trijntje in Nieuwjaarsconcert zondag op NPO 1

Medianieuws

Frits Sissing presenteert zondag (11 januari) vanuit het Concertgebouw in Amsterdam het 'Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje'. Tijdens het concert bezingen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis de grote Hollandse meesters. Zij brengen een muzikaal eerbetoon aan onder anderen Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn.

Tijdens het concert vanaf 17.05 uur op NPO 1 staan bijzondere muzikale combinaties centraal. Ilse DeLange en Guus Meeuwis zingen voor het eerst in hun carrière samen een duet: 'Vincent', dat begint met de woorden 'Starry starry night.' Dit nummer van Don McLean gaat over Vincent van Gogh's schilderij 'De sterrennacht'. Guus Meeuwis: "Een ode aan Vincent van Gogh, en dan zo'n mooi liedje, op deze plek. Ik denk dat we alletwee zeer tevreden zijn over dit duet."

Een speciale rol is er tijdens het concert voor Spike, de winnaar van het tv-programma Maestro. Hij dirigeert een van de muziekstukken van het New Amsterdam Orchestra van Stephan Geusebroek. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen