Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Max wil samenwerken met andere publieke omroepen

Medianieuws

Vanaf 1 december 2010 mogen alle regionale en lokale publieke omroepen gratis de fragmenten van MAX gebruiken voor hun eigen uitzendingen. Dit geldt zowel voor radio- als televisiefragmenten. MAX wil de samenwerking met de lokale en regionale omroepen graag verder intensiveren.

Ook vindt MAX het oneigenlijk om, zoals de huidige praktijk is, geld te vragen aan collega´s voor fragmenten die al betaald zijn met publiek geld. Omroep MAX werkt sinds de toetreding tot het publieke bestel in 2005 reeds graag samen met de regionale en lokale publieke omroepen.

MAX-directeur Jan Slagter: "Wij dragen de lokale en regionale omroepen een warm hart toe en hebben zeer veel waardering voor de vaak mooie programma’s die zij maken met de beperkte middelen die zij ontvangen. Onze doelgroep, vijftigplussers, kijkt daarbij relatief vaak naar de lokale en regionale omroep, samenwerking met hen is dan ook altijd een logische stap geweest. Graag willen wij de samenwerking verder intensiveren. We hopen dat andere publieke omroepen ons voorbeeld zullen volgen."

Vanaf 1 december 2010 mogen alle regionale en lokale publieke omroepen dan ook 'om niet' de fragmenten van MAX gebruiken voor hun eigen uitzendingen. Met deze stap hoopt MAX een werkelijke bijdrage te kunnen leveren aan taak die regionale en lokale omroepen vervullen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen