Search
Close this search box.

Holmes Brothers-drummer Popsy Dixon overleden

Willie ‘Popsy’ Dixon, drummer en zanger van The Holmes Brothers, is in zijn woonplaats Richmond in de Amerikaanse staat Virginia overleden. Hij had blaaskanker.

Willie ‘Popsy’ Dixon, drummer en zanger van The Holmes Brothers, is in zijn woonplaats Richmond in de Amerikaanse staat Virginia overleden. De groep speelde een eigenzinnige mix van soul, blues, gospel en country en was de afgelopen jaren veelvuldig in ons land te horen. Recent werd bij Dixon blaaskanker in een vergevorderd stadium vastgesteld. Hij was 72 jaar oud.

Popsy Dixon en de broers Sherman Wendel Holmes speelden al zo’n twintig jaar samen en waren in feite reeds veteranen toen ze in 1989 een contract tekenden bij Rounder Records. Vanaf dat moment nam hun carrière ook in Europa een vlucht. Hoewel ze sindsdien een dozijn albums maakten, waren ze vooral befaamd om hun live-optredens waarbij ze met een sobere begeleiding van gitaar, bas en drums met hun drie doorleefde stemmen op indrukwekkende wijze hun eigen songs en die van anderen vertolkten.

Hun bekendste plaat is het gospelalbum Jubilation, dat The Holmes Brothers in 1993 voor het Real World Label van Peter Gabriel maakten. De groep trad veelvuldig in Nederland op en was oktober afgelopen jaar nog in de Amsterdamse North Sea Jazzclub te horen. In april 2013 verscheen hun meest recente album, Brotherhood.

[NOVUM]