Zoek
Sluit dit zoekvak.

JK Simmons wint Globe beste bijrol Whiplash

Acteur J.K. Simmons heeft zondag de eerste Golden Globe in ontvangst genomen. Hij won het beeldje voor beste bijrol voor zijn rol in de tragikomedie Whiplash.

Acteur J.K. Simmons heeft zondagnacht de eerste Golden Globe in ontvangst genomen. Hij won het beeldje voor beste bijrol voor zijn rol als sadistische muziekleraar in de tragikomedie Whiplash.

De film vertelt over een jonge drummer die op het conservatorium botst met zijn onconventionele docent. Simmons was favoriet voor dit beeldje en wordt ook getipt voor de Oscar in deze categorie. De acteur speelt al meer dan twintig jaar memorabele bijrollen in films als Spider-Man en Burn After Reading en series als OZ en The Closer.

De winnaar prees in zijn bedankspeech regisseur Damien Chazelle en zijn medespeler Miles Teller ‘die me elke draaidag inspireerde om tegen hem te schreeuwen en hem in het gezicht te slaan’. Verder bedankte de acteur zijn vrouw ‘voor alles wat er in het leven echt toe doet’ en zijn ouders. De Golden Globes worden dit jaar voor de 72e keer uitgereikt.

[NOVUM]