Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: Kultradio gestart via DAB+ in Beieren

DAB

In de Beieren is een nieuw radiostation van start gegaan via DAB+. Sinds maandag is Kultradio in grote delen van Duitse deelstaat te ontvangen via digitale etherradio. Kultradio draait de grootste hits uit de jaren ’60, ’70, ’80, ’90, afgewisseld met de grootste hits van nu. Het format is dan ook goed te vergelijken met dat van Radio 10 in Nederland.

Duitsland: Kultradio gestart via DAB+ in Beieren Artiesten die op de playlist staan van Kultradio zijn onder meer Janet Jackson, Luther Vandross, George Michael, Sister Sledge, Sheena Easton. Madness, Mike & The Mechanics en Ultravox. Maar ook klassiekers van Duitse en Zwitserse artiesten als Nino di Angelo en Grauzone komen voorbij.

Kultradio zendt in Beieren uit op kanaal 12D. Het station brengt elke werkdag tussen 6 en 19 uur live gepresenteerde programma’s en reportages uit Beieren. En dat is tamelijk ambitieus voor radiostation dat alleen digitaal te ontvangen is. Op de hele uren is er bovendien actueel nieuws, weer en verkeer te horen.

En terwijl Kultradio juist is gestart met uitzenden, is Antenne Bayern gestopt met de doorgifte van twee van haar vier radiostations via DAB+. Antenne Bayern Top 40, vergelijkbaar met Radio 538 Non-stop 40, en Antenne Bayern Info Digital, vergelijkbaar met Radio 1 Extra, zijn na twee jaar niet langer meer te ontvangen via digitale etherradio. Antenne Bayern zelf en zusterstation Rock Antenne blijven wel gewoon te ontvangen via DAB+ in Beieren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen