Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amp Radio NYC gestart met gepresenteerde ochtendshow

Medianieuws

Na ruim een half jaar non-stop muziek in de ochtend te hebben uitgezonden, is 92.3 Amp Radio (WBMP) in New York City gestart met een gepresenteerde ochtendshow. Sinds donderdag vult Edgar "Shoboy" Sotelo het blok tussen 5.30 en 10 uur. Hij krijgt daarbij hulp van Nina Hajian.

Amp Radio NYC gestart met gepresenteerde ochtendshow Amp Radio nam in mei 2014 de plaats in van 92.3 Now (WNOW). Eigenaar CBS Radio had gehoopt met Now de aanval te kunnen openen op Z100 (WHTZ) van rivaal iHeart Media. Maar het marktaandeel van Now bleef steeds maar rond de 2 a 2,5% schommelen.

Met Amp Radio hoopt CBS het succes van zusterstation 97.1 Amp Radio (KAMP) in Los Angeles te evenaren. En dat lijkt langzaam maar zeker te lukken, want het marktaandeel van Amp is in New York City al gestegen naar 3%. Echter staat Amp nog niet in de top vijf van populairste zenders bij de primaire doelgroep 18 tot 34 jaar.

De programmering van Amp Radio in de Big Apple is de afgelopen maanden grotendeels ingevuld. Zo is Niko Petrou tussen 10 en 15 uur te horen, Astra tijdens de avondspits, Toro tussen 19 en 23 uur en Mike Adam tussen 23 en 3 uur.

In de ochtend bleef echter non-stop muziek te horen. Amp Radio was namelijk nog op zoek naar een geschikte ochtenddeejay. Afgelopen donderdag bleek deze echter gevonden te zijn en is Edgar "Shoboy" Sotelo te horen tussen 5.30 uur en 10 uur. Sotelo was bijna vijf jaar lang in de ochtend te horen op de Spaanstalige zender La Grande 107.5 (KMVK) in Dalles, dat eveneens eigendom is van CBS. Nu mag Sotelo het in het Engels proberen.

Sotelo is niet alleen in de ochtend te horen. Hij krijgt hulp van Nina Hajian, die tot voor kort te horen was op Now 100.5 (KZZO) in Sacramento. Ook deze zender is eigendom van CBS. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen