Search
Close this search box.

DWDD opent pop-upmuseum met ‘vergeten kunst’

Gastconservatoren onder wie Jan Mulder, Nico Dijkshoorn, Joost Zwagerman, Marc-Marie Huijbregts en Halina Reijn gingen in de depots van de grote musea op zoek naar verborgen kunstwerken. Ieder museum heeft een zaal in de tentoonstelling die door de gastconservator zelf is ingericht. Zij geven in de DWDD-uitzending van donderdagavond uitleg over hun kunstschatten.

Actrice Halina Reijn ging voor de thema’s dood en leven en echt en onecht. “Ik heb een obsessie met de dood“, vertelt ze. Ze selecteerde bij Museum de Fundatie onder meer het schilderij Le blute-fin, dat enkele jaren geleden aan Vincent van Gogh werd toegeschreven. Het hangt normaal op zaal, maar mocht bij wijze van uitzondering toch worden uitgeleend.

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts zocht met zijn ogen andere ogen. “Ik werd ongemerkt naar de portretten toegezogen.” En passant ontwikkelde hij een eigen zoetig geurtje voor bij de expositie. DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk is in zijn nopjes met het resultaat.

“Het is prachtig, het zijn tien musea onder één dak. Ik kan een gevoel van trots niet onderdrukken.” De vergeten kunst is te zien tot eind mei.  [Novum/Radio.NL]