Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Gogh-musical uitgesteld

De musical die producent Albert Verlinde zou gaan maken over schilder Vincent van Gogh wordt uitgesteld. De keuze voor Brabant als locatie is van de baan.

De musical die producent Albert Verlinde zou gaan maken over schilder Vincent van Gogh wordt uitgesteld. Dat liet Verlinde donderdagmiddag weten in een verklaring.

De musical zou in het najaar in première gaan en langere tijd op een vaste plek in Brabant worden opgevoerd en daarna op tournee gaan naar het buitenland, was het plan. Door de fusie van Albert Verlinde Entertainment met Stage Entertainment van Joop van den Ende wordt opnieuw gekeken naar internationale kansen, aldus Verlinde. De eerdere plannen voor een Nederlandse productie in Brabant met een première in het najaar, zijn uitgesteld. De keuze voor Brabant als locatie is daarmee nu van de baan.

Albert Verlinde benadrukt dat de musical er komt. Vincent gaat absoluut door. Ik geloof in dit prachtige verhaal over Nederlands bekendste schilder. Maar het is verstandig om op dit moment pas op de plaats te maken totdat wij precies weten hoe wij alle extra kansen die deze fusie ons geeft, volledig kunnen benutten.

De productie zou ongeveer tien miljoen euro kosten en de provincie Noord-Brabant was bereid drie miljoen euro te lenen aan de producent. De provincie is teleurgesteld omdat de musical dit jaar precies paste in de internationale herdenking van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. Het was een cultureel topevenement dat veel bezoekers naar Brabant zou trekken, reageerde een woordvoerster.

Omdat Verlinde geen gebruikmaakt van de lening, is die ingetrokken. Een eventueel nieuw verzoek om een bijdrage zal opnieuw beoordeeld worden, aldus de provincie.

[NOVUM]