Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pike mishandelde Dora-pop voor Gone Girl

Rosamund Pike heeft zich tijdens het repeteren van een scène in Gone Girl uitgeleefd op een pop van tekenfilmfiguur Dora. Dat vertelde ze aan Jimmy Fallon.

Rosamund Pike heeft zich tijdens het repeteren van een scène in Gone Girl uitgeleefd op een pop van tekenfilmfiguur Dora. Dat vertelde de actrice in de show van Jimmy Fallon.

Het ging om de bloederige scène waarin het personage van Rosamund de man aanvalt die haar gevangen houdt. “Ik heb de scène een tijdlang gerepeteerd met mijn tegenspeler Neil Patrick Harris, maar regisseur David Fincher is zo fanatiek dat je telkens het gevoel hebt dat het nóg niet genoeg is”, zei de actrice. “Dus toen ik naar huis ging, dacht ik er eerst aan mijn man te vragen het nog eens met me te oefenen. Maar dat voelde raar. Toen vond ik in een winkel een Dora the Explorer-pop. Die heb ik met plakband aan een paal vastgemaakt, zodat-ie even lang was als Harris.”

Rosamund oefende de scène buiten bij het zwembad van haar tijdelijke woning in Los Angeles. “Het is zo’n huis dat redelijk privé lijkt maar in feite door veel andere huizen omringd is. Dus als iemand op dat moment toevallig naar ons huis keek, hebben ze gezien dat ik hoogst ongepaste dingen deed met die Dora-pop.”

Haar toewijding aan de rol heeft Rosamund geen windeieren gelegd: ze is genomineerd voor een Oscar voor beste actrice.

[NOVUM]