Search
Close this search box.

Imca Marina zingt minister Kamp toe om gas

Imca Marina heeft een nummer opgenomen waarin ze minister Henk Kamp persoonlijk aanspreekt op de schade die in Groningen wordt veroorzaakt door gaswinning.

Imca Marina heeft een nummer opgenomen waarin ze minister Henk Kamp persoonlijk aanspreekt op de schade die in de provincie Groningen wordt veroorzaakt door de gaswinning van de NAM. Als minister van Economische Zaken is Kamp eindverantwoordelijk voor het oppompen van aardgas, wat aardbevingen veroorzaakt in het winningsgebied. De zangeres is, net als veel Groningers, getroffen door de bevingen. Haar woning in Midwolda liep scheuren op.

De NOS publiceerde maandag een filmpje op de website waarin Imca Marina de frustraties over de gaswinning en de geleden schade van zich af zingt. “Zeg minister Kamp, luister eens even. Weet je wat er gaande is hier in ons eigen huis? Allemaal scheuren. Heel veel scheuren, in de muur.” De Groningse zangeres illustreert het nummer in de bijbehorende videoclip met beelden van scheuren in een muur van haar woning.

[NOVUM]