Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rihanna populairste vrouw op Spotify

STOCKHOLM – Rihanna is de populairste vrouwelijke artiest op Spotify.

STOCKHOLM – Rihanna is de populairste vrouwelijke artiest op Spotify. Speciaal voor Internationale Vrouwendag stelde de Zweedse streamingdienst een lijst samen van de meest beluisterde dames.

Wereldwijd luisteren mensen via Spotify het liefst de muziek van Rihanna, die vorig jaar samen met Eminem een enorme hit scoorde met het nummer The Monster. Het lied werd meer dan 200 miljoen keer gestreamd. Dit zorgde ervoor dat de zangeres voor het derde jaar op rij de lijst aanvoert.

Katy Perry zit Rihanna op de hielen en Beyoncé moet het doen met een derde plaats in de lijst. Verder staan ook Lana Del Rey, Lady Gaga, Ariana Grande, Nicki Minaj, Ellie Goulding, Taylor Swift en Lorde in de top tien.

Onder vrouwelijke Spotify-luisteraars is Beyoncé echter de populairste artieste. Dames beluisterden massaal de feministische nummers als Run the World (Girls), Single Ladies en Flawless. Ook in deze lijst staat Katy Perry op de tweede plaats. Lana Del Rey is te vinden op nummer drie, voor Rihanna en Ariana Grande.

[NOVUM]