Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klassieke zender eert Christina Concours met Radio 4 Prijs

Medianieuws

Zangeres Tania Kross heeft afgelopen zondag namens Radio 4 aan het Prinses Christina Concours de 'Radio 4 prijs' uitgereikt. De publieke klassieke zender beloonde het Concours met de prijs voor zijn streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren.

Radio 4 zond het concert in TivoliVredenburg in Utrecht live uit. De presentatie van het concert en de uitreiking was in handen van Margriet Vroomans.

Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Het Concours schenkt het bedrag aan de Classic Express, de rijdende concertzaal waarmee het Concours kinderen in het hele land met klassieke muziek in aanraking brengt.

Violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, dirigent Jan Willem de Vriend en zangeres Tania Kross ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen