Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Broadcast Partners mag ook DAB+net ZO-Nederland bouwen

DAB

Broadcast Partners mag ook het DAB+net voor Zuidoost-Nederland (7A) gaan bouwen en onderhouden. Daarmee heeft de zenderexploitant uit Terneuzen alle vijf de regionale allotments gegund gekregen. Het netwerk dient uiterlijk 1 september operationeel te zijn.

Broadcast Partners mag ook DAB+net ZO-Nederland bouwen De regionale publieke en commerciële radiostations, alsmede de AM-zenders dienen voor 1 september 2015 te starten met uitzenden via DAB+. Hiervoor is een bovenregionaal kavel beschikbaar, dat is opgedeeld in vijf multiplexen (allotments): Oost (kanaal 6B - Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland), Zuidoost (kanaal 7A - Noord-Brabant en Limburg), West (kanaal 8A - Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noordwest (kanaal 9D - Noord-Holland noord en Friesland) en Zuidwest (kanaal 9D - Zeeland).

In oktober 2014 werd de aanbesteding gestart voor het DAB+net voor Zuidoost-Nederland. De aanbesteding leverde echter in eerste instantie geen geldige inschrijvingen op, waarna met de partijen die een ongeldige inschrijving hadden gedaan verder onderhandeld is. Uiteindelijk is er een overeenkomst bereikt met Broadcast Partners.

Het DAB+net voor Zuid-oost-Nederland gaat uitzenden op kanaal 7A. Onder meer L1 Radio, Omroep Brabant en Radio Gelderland zijn binnenkort te ontvangen op dit kavel. Ook de regionale commerciële stations Radio 8FM, PuurNL, Q-music Limburg, Decibel en RADIONL zijn uiterlijk 1 september digitaal via de ether te beluisteren.

Het zijn momenteel drukke tijden voor Broadcast Partners. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de bouw van het zenderpark voor het DAB+net voor Zuidwest-Nederland. Inmiddels zijn de eerste testuitzending al waargenomen.

Daarnaast won Broadcast Partners ook de aanbesteding voor de regionale netten voor Oost-Nederland, Noord-Nederland en West-Nederland. Ook deze netten moeten uiterlijk 1 september in de lucht zijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen