Search
Close this search box.

Strijd om beste vader is gestart voor Mattie & Wietze op Q-music

Mattie Valk en Wietze de Jager, de ochtend deejays van Q-music, zijn deze week aan een nieuw avontuur begonnen. Ze willen weten wie van de twee de beste vader is. Mattie & Wietze worden voor een week de ouders van Chiara (9) en Aurora (4). En de luisteraars zijn daarvan getuige.

Ze zijn daarvoor ingetrokken bij het gezin in het Utrechtse Montfoort. De deejays hebben de ouders op vakantie gestuurd.

Vanuit een huis in Montfoort maken Mattie & Wietze voortaan dagelijks hun ochtendprogramma tussen 06.00 en 09.00 uur.

Naast het radioprogramma komt daar deze week ook de verantwoordelijkheid voor de jonge zusjes Chiara en Aurora bij kijken.

Van het aankleden in de ochtend, het op tijd naar bed gaan, het gezond proberen te eten en het samen doen van de boodschappen. Een hele uitdaging voor de twee onervaren ouders. Wie de beste vader is, zal tijdens de week ‘Oppassen!’ worden bepaald door Chiara, Aurora en de Q-luisteraars.

Maak hier kennis met het gezin van Mattie & Wietze

Luisteraars van Q-music konden de afgelopen tijd hun voorkeur aangeven onder de Oppas-inzendingen van gezinnen uit heel Nederland. Sinds bekend werd dat het Montfoortse gezin was geselecteerd, hebben de deejays alles in het werk gesteld voor een goede voorbereiding.

Zo spraken ze met pedagoog Carine Kielstra om alvast hun eerste prangende vragen te stellen, over ochtendrituelen en het leegeten van je bord. ‘Vooraf duidelijke regels en afspraken maken, vooral rondom etenstijd, voorkomt een hoop gedoe’, aldus de pedagoog.


Mattie & Wietze gingen ook langs bij het Rode Kruis in Amsterdam, voor een speciale EHBO kinder-cursus. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten