Zoek
Sluit dit zoekvak.

James May spreekt van tragedie

James May noemt het vertrek van collega Top Gear-presentator Jeremy Clarkson een tragedie. “Wat een klein incident had moeten zijn, dat gemakkelijk op te lossen was, is iets heel groots geworden”, vertelde hij bij zijn huis in Londen aan de BBC.

Hij voegt eraan toe dat hij goede hoop heeft dat het populaire Britse programma over auto’s door kan gaan. “Ik weet zeker dat Top Gear door zal gaan, op welke manier dan ook. Het programma bestond al voor ons en is al vaker aangepast.”

Op de vraag of hij bij Top Gear blijft, liet hij weten dat hij daar nog niet over uit is. “Ik denk dat we met zijn drieën één pakket zijn. Het werkt vanwege redenen die veel mensen niet helemaal begrijpen. Dus ik zal hier nog goed over na moeten denken.”

De BBC maakte woensdag bekend dat het contract van de 54-jarige Clarkson als presentator van het populaire Britse programma niet wordt verlengd. Clarkson werd ruim twee weken geleden geschorst, omdat hij een 36-jarige producer zou hebben uitgescholden en geslagen uit onvrede over het avondeten. [NOVUM]