Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fast & Furious 7 opgedragen aan overleden Paul Walker

Het zevende deel in de reeks Fast & Furious-films is opgedragen aan overleden hoofdrolspeler Paul Walker. De aftiteling van de film begint met de opdracht ‘Voor Paul’. Bovendien zit aan het slot een montage van scenes met Walker uit alle eerdere delen.

Walker overleed in december 2013 op 40-jarige leeftijd tijdens de opnames van de film door een auto-ongeluk. De film zou oorspronkelijk in de zomer van 2014 uitkomen, maar na het wegvallen van de hoofdrolspeler moest het script worden herschreven. Voor de noodzakelijk opnames die nog ontbraken, gebruikten de makers zijn twee broers als ‘body doubles’. Ook werd er oud, ongebruikt materiaal uit eerdere delen gebruikt.

In het zevende deel worden de racers uit de serie bedreigd door de broer van de grote schurk uit het vorige deel (Jason Statham). In de film is een waardig afscheid gevonden voor Brian O’Connor, het personage dat Walker in zes van de zeven delen vertolkte. De serie heeft wereldwijd tot nu toe 2,3 miljard dollar opgeleverd.

Recensenten die de film al hebben gezien, zijn erg enthousiast over het zevende deel. Fast & Furious 7 draait vanaf 1 april in de Nederlandse bioscopen. [NOVUM]