Search
Close this search box.

Lost Frequencies was beetje bang voor Guetta

De jonge Belgische dj Lost Frequencies scoorde met zijn eerste single meteen een grote hit. Zijn remix van het nummer Are You With Me van de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin bereikte eind vorig jaar binnen enkele weken de hoogste notering in de Belgische hitlijst en staat in Nederland inmiddels op de derde plek in de Single Top 10. Dat snelle succes bracht de 21-jarige Felix De Laet in een lastige positie, vertelt hij aan FaceCulture.

“Ik was een beetje bang, want in de top vijf staan mensen als David Guetta en Hozier met Take Me To Church. Ik was met ze aan het vechten voor de eerste plek, en dan zie je David Guetta achter je. Ik wist niet wat me overkwam. Dat was zo raar”, zegt de dj en producer.

In zijn thuisland is Are You With Me al bekroond met de platina status en ook in de rest van Europa wordt de track veel gedraaid op de radio. “Drie maanden geleden zat ik nog op school, nu zit ik in Amsterdam voor de camera vragen te beantwoorden. Ik stond gisteren in de bioscoop in de rij om een kaartje te kopen en mijn liedje werd gedraaid in de foyer. Dat is echt gek.”

Armada Music, het label van dj Armin van Buuren, nam contact op met De Laet toen ze via internet op zijn versie van Are You With Me stuitten. Dankzij Van Buuren werd de track officieel uitgebracht en kwam zijn carrière in een stroomversnelling.

De nieuwe single van de jonge Belg is een remix van de hit In And Out Of Love van label-baas Armin van Buuren. “Ik postte zijn nummer op Facebook met het onderschrift ‘Hee, Armin. Cool liedje’, gewoon voor de grap. Toen vroeg Armada of ik een remix van het nummer wilde maken. Ik had natuurlijk zoiets van ‘nee, nee, nee, ik wil Armin van Buuren niet remixen!’. Maar ze zeiden ‘dat kun jij wel’. Een paar dagen geleden draaide ik het voor het eerst in een club. En het voelde echt goed om een Armin-Lost Frequencies-remix te draaien.”

De producer barst van het zelfvertrouwen. “Ik hoop dat ik mijn volgende single snel kan publiceren. En dit keer is het een origineel, geen remix. Dat is gaaf, zo kan ik mensen laten zien dat ik meer kan dan remixen. Daarna wil ik naar een album toe. Ik heb nu zo’n twaalf tracks die zo goed als klaar zijn en bij elkaar in het verlengde liggen.” [NOVUM]