Search
Close this search box.

Moore ontkent racistische uitspraak over Elba

Sir Roger Moore ontkent dat hij in een interview met het Franse blad Paris Match iets racistisch heeft gezegd over Idris Elba, die wordt genoemd als de nieuwe James Bond.

LOS ANGELES – Sir Roger Moore ontkent dat hij in een interview met het Franse blad Paris Match iets racistisch heeft gezegd over Idris Elba, die wordt genoemd als de nieuwe James Bond. Volgens de 87-jarige acteur heeft het tijdschrift een uitspraak in de verkeerde context geplaatst.

In het interview stond onder het kopje ‘Idris Elba: de volgende Bond?’ een opvallende quote van de Engelsman: “Een paar jaar terug zei ik dat Cuba Gooding jr. een uitstekende Bond zou zijn, maar dat was een grapje. Ik vind dat James Engels-Engels moet blijven, ook al is hij gespeeld door een Schot, een Welshman en een Ier. Het is een interessant idee, maar niet realistisch.”

Sir Roger Moore kroop tussen 1973 en 1985 zeven keer in de huid van ‘007’, onder andere in de films Octopussy, The Spy Who Loved Me en The Man with the Golden Gun. De filmveteraan benadrukt via Twitter dat hij absoluut geen racistische uitspraak over Elba heeft gedaan, wat door sommige Britse tabloids wel wordt gesuggereerd. “Het is simpelweg niet waar. #Lost in translation.”

Moore laat in een reactie op een andere tweet weten dat hij het helemaal niet over zijn donkere landgenoot had, maar alleen over de nationaliteit van de beroemde Britse geheim agent. “Als een journalist je vraagt of Bond Engels hoort te zijn en je bent het daar mee eens en vervolgens word je geciteerd alsof je over Elba sprak, dan is de uitspraak uit zijn verband gerukt.”

[NOVUM]