Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Anne’ en ‘Pippi’ hoofdrollen in De Tweeling

AMSTERDAM – Rosa da Silva en Hanna van Vliet gaan de tweelingzusjes Lotte en Anna spelen in de musical De tweeling, naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo.

Da Silva speelt nu nog de hoofdrol in de voorstelling Anne. Van Vliet was eerder te zien als Pippi Langkous in de gelijknamige familievoorstelling. Het is niet de eerste maal dat het tweetal samen op het podium staat: de actrices kennen elkaar van de Toneelschool en de Kunstacademie.

De voorstelling gaat in oktober in première, zo meldt de Telegraaf maandag. De tweeling vertelt over twee zussen die door de Tweede Wereldoorlog worden gescheiden. De een groeit op in Nederland, de ander in Duitsland. Dit komt hun verstandhouding niet ten goede. Pas na een halve eeuw treffen zij elkaar weer en kijken zij terug op hun leven en hun vete.

De Loo liet eerder al weten verder niet betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het project. Eerder werd De tweeling ook verfilmd, door regisseur Ben Sombogaart. Deze filmversie, met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Ellen Vogel, werd in 2004 genomineerd voor een Oscar.

 

[NOVUM]