Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldwijde recordomzet voor Furious 7

De première van Furious 7 woensdag was een wereldwijd succes. De film heeft in 34 internationale markten in totaal 16,9 miljoen dollar (15,5 miljoen euro) omgezet, zo maakte filmstudio Universal donderdag bekend volgens Variety.

Het zevende deel van de filmserie trok een hoger aantal wereldwijde premièrebezoekers dan alle voorgaande delen. In elk gebied was Furious 7 de best bezochte film van de avond. In Oostenrijk, Egypte en Trinidad was het zelfs de best bezochte première ooit.

In Duitsland bracht de film het meeste op, 2,6 miljoen dollar (2,4 miljoen euro), wat bijna twee keer zoveel was als de opbrengsten van Fast And Furious 6. Ook in Frankrijk (2,3 miljoen euro), Thailand (1,2 miljoen euro) en Zuid-Korea (895.000 euro) scoorde de film goed.

De laatste film van Paul Walker, die eind 2013 overleed toen de opnames nog bezig waren, ging woensdag in première in 2183 bioscopen in 12 internationale gebieden. In 22 andere markten werden previews vertoond. Nog eens 33 markten volgen donderdag.

In Nederland ging Furious 7 woensdag in première in Pathé Arena in Amsterdam, gevolgd door bioscopen door heel het land op donderdag. Verwacht wordt dat de film in het openingsweekend in de Verenigde Staten 115 miljoen dollar (106 miljoen euro) in het laatje brengt. [NOVUM]