Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BBC komt opnieuw met radiostation rondom Songfestival via DAB

DAB

BBC Radio 2 komt opnieuw met een zogenaamd ‘pop-up’ station rondom het Eurovisie Songfestival via DAB. Na het succes van vorig jaar keert BBC Radio 2 Eurovision gedurende vier dagen terug en zijn alle ontwikkelingen rondom het liedjesfestijn te volgen.

BBC komt opnieuw met radiostation rondom Songfestival via DAB Op 23 mei vindt al weer de 60e editie van het Eurovisie Songfestival plaats. Dit jaar komt het spektakel vanuit Wenen en gaat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigen. En de druk is hoog dit jaar. Twee jaar geleden maakte Nederland een ware comeback op het Songfestival met een negende plaats voor Anouk. Vorig jaar wisten Waylon en Ilse Delange als The Common Linnets zelfs de tweede plaats te halen.

Ook dit jaar worden liefhebbers van het Songfestival in het Verenigd Koninkrijk op hun wenken bediend. Van donderdag 21 mei tot en met zondag 24 mei is BBC Radio 2 Eurovision weer in de lucht. Het radiostation is landelijk via DAB, alsmede via internet te beluisteren.

Gedurende vier dagen nemen BBC Radio 1-deejay Scott Mills en BBC Radio 2-deejays Sarah Cox, Ken Bruce Steve Wright, Tony Blackburn en Terry Wogan plaats achter de microfoon. Wogan verzorgde van 1973 tot en met 2008 het tv-commentaar van het Songfestival.

De zaterdagochtendshow van huidig Songfestivalcommentator Graham Norton zal zowel via BBC Radio 2 als BBC Radio 2 Eurovision te beluisteren zijn. Deze show komt live vanuit Wenen.

Ook Ana Matronic, zangeres van The Scissor Sisters, en actrice Maria McErlane kruipen achter de microfoon van BBC Radio 2 Eurovision.

BBC Radio 2 is het tweede pop-up radiostation van BBC Radio 2 dit jaar. In maart was gedurende vier dagen BBC Radio 2 Country in de lucht. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen