Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Poppenkast

Columns

Zojuist op het RTL nieuws: een kleine tien minuten over Wimlex en Maxima. Het schijnt namelijk dat ze dusdanig veel prullaria's hebben ontvangen na hun huwelijkje, dat ze onmogelijk iedereen een standaardbriefje terug konden sturen. En dus werden er wat camera's neergezet, een tekstje door iemand geschreven en door een ander ingestudeerd (de persoon die het geschreven heeft moet overigens dringend op zoek naar een andere baan, als gemeenteambtenaar ofzo, lekker overbodig), en werd er een opname gemaakt. Zal vast niet in 1 keer goed zijn gegaan.

Ik moet zeggen: het waren tien zeer amusante minuten. Eerst natuurlijk het zorgvuldig van te voren ingestudeerde stukje TV dat ze hadden opgenomen. Ondanks dat Wimlex alle moeite had gedaan om het uit zijn hoofd te leren, bleek dat toch te moeilijk. Het leek er toch op alsof de tekst werd opgelezen van een autocue. Niets mis mee natuurlijk, maar waarom kan dat nou nooit eens een keertje spontaan? De combinatie taalgebruik en lichaamstaal maakte een en ander erg grappig om te zien (dankbare woorden, ongeïnteresseerde houding). Eigenlijk gewoon een aanfluiting.

Begrijp me wel goed. Ik ben niet Koningsgezind, maar dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik een diep medelijden heb met de leden van het Koninklijk huis. Je mag nooit eens jezelf zijn. Wel mag je handjes schudden, gezeik over Maxima's pappie aanhoren van die zogenaamde intellectuelen (kan Maxima er wat aan doen dat haar vader een beetje verkeerd is geweest?) en zo nog meer. En het lijkt me ook zo verschikkelijk saai. Een echt rookbommetje tijdens het huwelijk had me dan ook wel kunnen amuseren.

Sterker nog, de enige reden dat ik naar het huwelijk op TV keek was omdat ik actie wilde zien. Er was op dat moment geen goede actiefilm op TV, dus dacht ik: laat ik even naar Nederland 2 kijken. Er zullen vast wel wat rookbommen en ander spul door de lucht vliegen. Ik moet zeggen dat de huidige generatie wanabee-intellectuelen mij dan ook sterk tegenvalt; verder dan een wazig verfbommetje kwamen ze niet. Volgende keer beter? Ik weet nog wel een methode om een paar hele mooie rookbommen te bouwen! (Stop een PVC buis helemaal vol met sterretjes en steek de boel in de fik. Maak het goed groot en de rookwolk is op de satellietfoto's van ons land te zien).

Terug naar het RTL nieuws. Direct nadat ze de video van dit schijnvertoninkje integraal hadden uitgezonden, mocht de royalty verslaggever even de boel analyseren. Wimlex was volgens hem een beetje nerveus, maar had wel braaf zijn best gedaan om de tekst uit zijn hoofd te leren. En oh ja, er moest nog een baan worden gevonden voor Maxima. Toen werd er nog een of andere PvdA'er bij gesleept om te vertellen dat ze wat hem betreft maar niets bij het Rode Kruis moest gaan doen, maar iets wat beter op haar aansloot (wellicht wil hij haar striptease danseres laten worden? Of mag ze dat niet?). Goed, verder heb ik helaas niet meer kunnen kijken, omdat ik toen al van mijn bank af was gelazerd van het lachen. Ik had het dus echt niet meer. Hoe kunnen mensen zich nu zo druk maken om twee doodgewone mensen die toevallig de hoofdrol spelen in een slecht geregiseerde soap / poppenkast?

Maar goed, met deze column zal ik wel weer genoeg mensen op de teentjes trappen, dus laat ik er maar over ophouden. Voor de liefhebbers: wellicht dat ze het nog een keer uitzenden. Programmeer je videorecorder dan desnoods maar in, want het is leuker dan een gemiddelde conference van een Youp van 't Hek!

Groeten,
M van Dalen.

Gerelateerde Artikelen