Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroep MAX-baas Jan Slagter boos over verjonging bij NPO

Medianieuws

De landelijke publieke tv-zenders NPO 1, 2 en 3 willen verjongen, omdat de kijkers snel vergrijzen. De NPO wil breder worden en zich meer richten op de doelgroep 20-49 jaar. Een avond bij de publieke omroep mag in de toekomst niet alleen uit programma’s bestaan die louter ouderen trekken.

Directeur Jan Slagter van ouderenomroep MAX reageert furieus in de Telegraaf. "De ouderen worden ervoor gestraft dat ze naar de publieke omroep kijken”, zegt Slagter.

„Bovendien kan ik straks mijn taak niet meer uitvoeren. Wij richten ons juist op de vijftigplussers, dat staat zelfs in mijn concessie. Hieruit spreekt een enorme minachting voor onze kijkers. Maar wij laten ons niet wegjagen door de raad van bestuur van de NPO. Hier is het laatste woord niet over gezegd”, aldus de baas en presentator van Omroep MAX.

U bent nog in gesprek met de NPO? "Jazeker, daarom vind ik het ook zo raar dat nu al de pers wordt geïnformeerd, terwijl wij nog met elkaar praten over de koers. Dit is bijna onbehoorlijk bestuur, we worden niet serieus genomen.”

Is de omroepman van het jaar tegen verjonging? "Integendeel, ik ben voor verandering en vernieuwing, maar als je jongeren wilt bereiken, moet je ze opzoeken waar ze zijn en dat is niet bij NPO 1, 2 of 3. We spelen in een stadion zonder publiek. Mijn kinderen kijken ook niet naar de NPO, maar naar YouTube en weet ik wat allemaal.” [Radio.NL/Telegraaf]

Gerelateerde Artikelen