Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Amp Radio breidt uit naar Philadelphia

Medianieuws

Na Los Angeles, Boston, Detroit, Orlando en New York City is Amp Radio nu ook op de radio te vinden in Philadelphia. Vrijdagmiddag om 17 uur trok eigenaar CBS Radio de stekker uit Wired 96.5 (WRDW). Met 96.5 Amp Radio opent het mediaconcern vol de aanval op Q102 (WIOQ) van rivaal iHeart Media.

Wired 96.5 profileerde zich meer dan 10 jaar als “Philly’s Party Station”. De luistercijfers van de zender bleven echter matig en de zender bungelde dan ook altijd rond de 18e plaats. Eigenaar Beasley Broadcasting nam hier altijd genoegen mee. Eind vorig jaar kwam de zender echter in handen van CBS Radio en kwamen de eerste geruchten dat het radiostation wel eens omgedoopt zou kunnen worden tot Amp Radio.

Kort na de overname door CBS Radio werd het format van Wired al gewijzigd naar CHR (Top 40) en werd de pay-off gewijzigd in "Philly's New Hit Music". Twee weken geleden verdwenen alle deejays van de zender en was er non-stop muziek te horen. Ook waren er nauwelijks nog jingles met Wired 96.5 te horen.

Daarnaast werd bekend dat ochtenddeejay Evan 'Chunky' Rose en middagdeejay Brandon 'Buster' Satterfield hun spullen mochten pakken. Het was al de tweede keer dat beide heren door CBS Radio aan de kant werden geschoven. Eerder werkten ze voor 92.3 Now, sinds oktober 2014 beter bekend als 92.3 Amp Radio (WBMP), in New York City.

Afgelopen vrijdag om 17 uur werden de plannen van CBS Radio duidelijk en zag 96.5 Amp Radio het levenslicht. Met Amp Radio opent het mediaconcern vol de aanval op Q102 van rivaal iHeart Media. Het marktaandeel van Q102 is bijna twee keer zo hoog als van Wired.

Op de playlist van 96.5 Amp Radio staan artiesten als Taylor Swift, Ariana Grande, Pitbull, Rihanna en Calvin Harris. Daarnaast wordt er veel nieuwe muziek gedraaid van aanstormende talenten. Als openingsstunt ia Amp Radio de komende weekenden geheel reclamevrij.

Binnenkort starten ook de eerste deejays op Amp Radio. Michael Bennet, voorheen tussen 10 en 15 uur te horen op Wired, en Rebekah “Bex” Borucki (foto), voormalige sidekick van de ochtendshow op Wired, zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen