Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fans bepalen toekomst Simply Red

Simply Red lijkt terug van weggeweest. Na een reeks reünieconcerten komt er nu ook een nieuw album, Big Love. Maar het is aan de fans om te beslissen of de band van zanger Mick Hucknall (54) definitief een comeback maakt.

Op het nieuwe album staat veel nieuw materiaal, vertelt Hucknall aan het AD. “Ik had binnen een paar weken alle songs bij elkaar. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het publiek reageert. Als er straks vraag is naar meer, wie ben ik om daar niet aan te voldoen?”

Dat sommige mensen het opheffen van Simply Red in 2010, de afscheidstournee en nu de reünieconcerten en het nieuwe album als marketingstrategie bestempelen, kan Hucknall niet zo veel schelen. Hij stopte omdat hij bij zijn opgroeiende dochter wilde zijn en muzikaal wat anders wilde proberen. “Er zijn altijd mensen die een excuus zoekt om te klagen. Ikzelf behoor tot de club die steeds zoekt naar een excuus voor een goed feestje.”

Simply Red treedt op 20 en 21 november op in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het nieuw album Big Love verschijnt op 29 mei. [NOVUM]