Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO-programma's maken kans op Rockie Award

Medianieuws

Zes programma's van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maken kans op een Rockie Award. Deze internationale tv-prijzen worden 10 juni uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival in Canada. Dit maakte de NPO dinsdag bekend.

NPO-programma's maken kans op Rockie Award De Telefilm Jongens (NTR) over twee verliefde tieners is genomineerd in de categorie Jeugd Fictie. In de categorie Dramaserie is de serie Ramses (AVROTROS) over de jonge jaren van Ramses Shaffy genomineerd. Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn de Zappbios-animatie Munya in mij (VPRO) en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS).

Ook de jeugdprogramma's The Sand Artist and the War (RKK-Joodse Omroep) en Mensjesrechten (IKON) zijn in de race voor een Rockie Award.

Het BANFF World Media Festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. Ramses won eerder al de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Munya in mij won vorig jaar op het Cinekid Festival de Gouden Kinderkastprijs van de vakjury. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen