Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tijl Beckand verspreidt graag kunst

Tijl Beckland ziet het verspreiden van kunst als het uitdelen van medicijnen. Dat zegt de presentator van het AVROTROS-programma De tiende van Tijl, dat hij een klassieke muziek-dating programma noemt, donderdag in het AD. Tijl is een groot voorstander van klassieke muziek, iets waar ook zijn twee jonge dochtertjes aan moeten geloven.

“Klassiek doet veel meer voor hun brein dan de liedjes van K3. Ik vind het eenzelfde keus als wat je je kind te drinken geeft: water of cola? Natuurlijk is cola lekkerder, maar water is beter”, aldus Tijl. Toch mogen de meisjes van papa wel naar K3 luisteren, omdat hij vindt dat je in opvoeding niet heel rigide moet zijn.

“Ze luisteren naar wat hen aanspreekt, maar ik wil ze ook dingen aanreiken die ze niet via kindertelevisie leren.”

Zelf heeft de veertigjarige comedian De tiende van Tijl nodig als evenwicht voor zijn andere werkzaamheden, zoals De grote improvisatieshow. “Als ik De tiende van Tijl niet zou kunnen maken, dan zou ik het een stuk moeilijker vinden om voor het grote zaterdagavondamusement dat ik doe kolderiek van de trap te rollen. Door de discipline van de klassieke muziek hoef ik in mijn andere werk geen remmingen te voelen. Andersom werkt het ook: door het amusement heb ik publiek voor De Tiende van Tijl.” [NOVUM]