Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scientology werkt aan docu over Louis Theroux

Louis Theroux werkt momenteel aan zijn BBC-documentaire over Scientology, maar de kerk draait de rollen om en belooft met een tegendocumentaire te komen.

LONDEN – Louis Theroux werkt momenteel aan zijn BBC-documentaire over Scientology, maar de kerk draait de rollen om en belooft met een tegendocumentaire te komen. Dat meldt Theroux op Twitter.

“Ik ben zojuist geïnformeerd door de advocaten van Scientology dat Scientology werkt aan documentaire over mij”, schrijft de documentairemaker op Twitter. “Beetje opgewonden, beetje nerveus.” Zelf is hij intussen aan de slag met de documentaire onder de titel Stairway to Heaven: Louis Theroux and the Church of Scientology.

De kerk die beroemd is van leden zoals Tom Cruise en John Travolta, stond onlangs volop in de belangstelling door de felle kritiek in de HBO-documentaire Going Clear. De BBC heeft nu Theroux ingeschakeld om naar eigen zeggen ‘van binnenuit een onbevooroordeeld kijkje te nemen in de opvattingen en praktijken van Scientology’. Theroux riep leden van de kerk die hun zegje willen doen op deel te nemen aan de film.

[NOVUM]